A- A+

Konkurs kulinarny “Zdrowie na talerzu”

 

W dniach 19-20.04.2023 uczennice naszej szkoły brały udział w II etapie konkursu kulinarnego “Zdrowie na talerzu” organizowango w ramach Programu “Trzymaj formę! 2023” przez Powiatową Stację Sanitarno- Epidemiologiczną w Częstochowie we współpracy z Urzędem Miasta Częstochowy oraz Zespołem Szkół Gastronomicznych w Częstochowie.

Zadaniem konkursowym było w I etapie: skomponowanie przepisu na zdrowe danie zasadnicze oraz deser. II etap, czyli wykonanie przepisu w praktyce, odbył się w Zespole Szkół Gastronomicznych w Częstochowie. W kulinarnych rozgrywkach szkołę reprezentowały:

-Julia Dyba i Julia Fresel z klasy V- przygotowując makaron z tuńczykiem i pomidorami oraz babeczki marchewkowe.

- Wiktoria Gągała i Anna Baryła z klasy VIII- podając steki z kalafiora z zielonym pesto oraz fit snickersy. Daniem tym dziewczyny wywalczyły III miejsce w Konkursie.

Gratulujemy naszym utalentowanym uczennnicom: Julii, Julii, Wiktorii, Ani oraz życzymy kolejnych sukcesów!

 

H.F-U

Powrót